najbardziej leniwe gołąbki

bardzo proste i bardzo smaczne! Spróbuj koniecznie. Wszyscy kochają gołąbki, ale nie wszyscy lubią je robić.. Cóż, jest to w rzeczywistości dość czasochłonny i niezbyt szybki proces.) Ale czasami tak bardzo chcesz gołąbków!! Więc chcę zaoferować alternatywną wersję tego dania-przepis na najbardziej leniwe gołąbki! I są najbardziej leniwi, ponieważ nawet w tym przypadku nie trzeba ich rzeźbić) wszystko jest proste - gotowane, smażone. wymieszaj, ugotuj i gotowe!)
Aliska fireAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 44 % 12 g
157 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Obierz również marchewki, zetrzyj na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kapusta nie jest grubo posiekana, wkładana do dużego rondla(Mam 5 litrów). Zalej kapustę wodą. Gotuj przez 1 godzinę, soląc tylko 10 minut do miękkości. Uwaga: tutaj należy wziąć pod uwagę, że oprócz kapusty do garnka zostanie dodany ryż i mięso mielone, więc kapusta nie powinna całkowicie wypełnić patelni. Potrzeba tyle wody, aby zrównała się z kapustą, jeśli zostanie dociśnięta do dna. Na zdjęciu wody nawet nie widać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Opłucz ryż i gotuj prawie do miękkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchewki i cebulę smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor, dodać mięso mielone, wymieszać, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Sól, pieprz. Następnie dodaj sos pomidorowy, wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj ryż do kapusty, wymieszaj. Następnie dodaj mięso mielone, ponownie wymieszaj, przykryj i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj liść laurowy, w razie potrzeby dodaj sól i gotuj przez kolejne 10 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po ugotowaniu odczekaj 10 minut na gołąbki & quot; odpocznij & quot; pod pokrywką, a następnie wymieszaj i możesz spróbować!)

liczba składników jest wskazana na dużą porcję leniwych gołąbków - na 5-litrowym rondlu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy