skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Obierz również marchewki, zetrzyj na grubej tarce.
Krok 3:
Kapusta nie jest grubo posiekana, wkładana do dużego rondla(Mam 5 litrów). Zalej kapustę wodą. Gotuj przez 1 godzinę, soląc tylko 10 minut do miękkości. Uwaga: tutaj należy wziąć pod uwagę, że oprócz kapusty do garnka zostanie dodany ryż i mięso mielone, więc kapusta nie powinna całkowicie wypełnić patelni. Potrzeba tyle wody, aby zrównała się z kapustą, jeśli zostanie dociśnięta do dna. Na zdjęciu wody nawet nie widać.
Krok 4:
Opłucz ryż i gotuj prawie do miękkości.
Krok 5:
Marchewki i cebulę smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor, dodać mięso mielone, wymieszać, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Sól, pieprz. Następnie dodaj sos pomidorowy, wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Dodaj ryż do kapusty, wymieszaj. Następnie dodaj mięso mielone, ponownie wymieszaj, przykryj i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj liść laurowy, w razie potrzeby dodaj sól i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 7:
Po ugotowaniu odczekaj 10 minut na gołąbki & quot; odpocznij & quot; pod pokrywką, a następnie wymieszaj i możesz spróbować!)
liczba składników jest wskazana na dużą porcję leniwych gołąbków - na 5-litrowym rondlu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g