kasza gryczana z rodzynkami i orzechami włoskimi

świetne śniadanie-spróbuj, pokochasz to.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 12 g
tłuszcze 15 % 12 g
węglowodany 70 % 55 g
356 kcal
IG: 2 / 98 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Orzechy zalać wrzącą wodą

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rodzynki zalać wrzącą wodą

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj kaszę gryczaną, aż będzie gotowa na wodzie

włóż owsiankę do talerza, dodaj rodzynki i orzechy

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g

Podobne przepisy