kotlety z wymion
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
wymiona dokładnie oczyść, usuń nadmiar tłuszczu i moczyć przez około 1 godzinę, często zmieniaj wodę na nową. Gotuj wymiona z przyprawami do miękkości. Niech trochę ostygnie.
przewijamy mięso w maszynce do mięsa. Dodaj drobno posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek. Sól, pieprz. Wprowadź jajko i zagnieść mięso mielone. Formujemy kotlety i panierujemy bułką tartą.
smażyć na oleju słonecznikowym, aż będzie chrupiący i rumiany. Podczas serwowania skropić majonezem.
przewijamy mięso w maszynce do mięsa. Dodaj drobno posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek. Sól, pieprz. Wprowadź jajko i zagnieść mięso mielone. Formujemy kotlety i panierujemy bułką tartą.
smażyć na oleju słonecznikowym, aż będzie chrupiący i rumiany. Podczas serwowania skropić majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wymiona krowy - 173 kcal/100g

