delikatna kremowa zupa dyniowa dla smakoszy
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Zacznijmy od głównego aktywnego składnika-dyni. Nasza dynia ma spłaszczony kształt i wypukłe żebra. Podziel owoce na półksiężyce. Usuwamy nasiona i włókna, obieramy plasterki ze skórki. Arbitralnie kroimy gęstą miazgę, a procedura mielenia jest nadal przed nami.
drobno posiekaj cebulę i czosnek. Najpierw w głębokim rondlu (rondlu) smażyć cebulę na maśle - 2 minuty. Następnie dodaj czosnek. Czekamy na pojawienie się czarujących zapachów. Następnie wysyłane są kostki dyni. Smażyć, ciągle mieszać, aby się nie przypaliło. Oznaką opiekania dyni jest miękkość.
więc nasza Dynia "dotarła". Dodaj koniak do rondla, aby zwiększyć zabawę. W oryginalnym przepisie-brandy. Ale myślę, że nawet Bokuse nie będzie zły na taką wolnomyślicielstwo. W końcu główną rolą alkoholu jest tutaj wzmocnienie smaku. Dlatego odpowiedni jest koniak. Odparuj Stopień na ogniu przez 5 minut.
mniej więcej w tym momencie do piekarnika można włożyć grzanki - cienkie kromki białego chleba o średnicy 4 centymetrów. I rzuć na gorącą patelnię, aby usmażyć nasiona.
dodaj bulion do masy dyniowej. Wymagana ilość bulionu zależy od soczystości dyni. Przy nadmiarze soku będzie to mniej potrzebne. W przeciwnym razie zupa może stać się zbyt wodnista. Jednak konsystencja jest kwestią gustu.
dodaj pieprz, sól, cukier. Trzymaj patelnię na ogniu przez kolejne 5-7 minut. Zdejmij z ognia.
wlej śmietanę i działaj za pomocą blendera. Ubijaj do uzyskania gładkości.
Paul Bocuse używa zeskrobanej dyni do serwowania. Weźmiemy miskę zupy. Słoneczny krąg powierzchni kremowej zupy nasuwa się na dekorację. Dodaj liście pietruszki, pestki dyni, chrupiące grzanki.
koncentrat jesiennej delikatności na talerzu. Za tę zupę naturze można wybaczyć nawet trzy miesiące deszczowego więdnięcia.
w tym przepisie zrezygnowaliśmy z ostrego imbiru. W przeciwnym razie składniki i kolejność ich wykonania są zachowane.
drobno posiekaj cebulę i czosnek. Najpierw w głębokim rondlu (rondlu) smażyć cebulę na maśle - 2 minuty. Następnie dodaj czosnek. Czekamy na pojawienie się czarujących zapachów. Następnie wysyłane są kostki dyni. Smażyć, ciągle mieszać, aby się nie przypaliło. Oznaką opiekania dyni jest miękkość.
więc nasza Dynia "dotarła". Dodaj koniak do rondla, aby zwiększyć zabawę. W oryginalnym przepisie-brandy. Ale myślę, że nawet Bokuse nie będzie zły na taką wolnomyślicielstwo. W końcu główną rolą alkoholu jest tutaj wzmocnienie smaku. Dlatego odpowiedni jest koniak. Odparuj Stopień na ogniu przez 5 minut.
mniej więcej w tym momencie do piekarnika można włożyć grzanki - cienkie kromki białego chleba o średnicy 4 centymetrów. I rzuć na gorącą patelnię, aby usmażyć nasiona.
dodaj bulion do masy dyniowej. Wymagana ilość bulionu zależy od soczystości dyni. Przy nadmiarze soku będzie to mniej potrzebne. W przeciwnym razie zupa może stać się zbyt wodnista. Jednak konsystencja jest kwestią gustu.
dodaj pieprz, sól, cukier. Trzymaj patelnię na ogniu przez kolejne 5-7 minut. Zdejmij z ognia.
wlej śmietanę i działaj za pomocą blendera. Ubijaj do uzyskania gładkości.
Paul Bocuse używa zeskrobanej dyni do serwowania. Weźmiemy miskę zupy. Słoneczny krąg powierzchni kremowej zupy nasuwa się na dekorację. Dodaj liście pietruszki, pestki dyni, chrupiące grzanki.
koncentrat jesiennej delikatności na talerzu. Za tę zupę naturze można wybaczyć nawet trzy miesiące deszczowego więdnięcia.
w tym przepisie zrezygnowaliśmy z ostrego imbiru. W przeciwnym razie składniki i kolejność ich wykonania są zachowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal / 100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g