zupa z topionego sera i warzyw
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z kurczaka gotujemy bulion, mam jedną udko z kurczaka. Wyjmujemy kurczaka, usuwamy mięso z kości i wkładamy z powrotem do garnka. Następnie kroimy kapustę w małe paski. Marchewki w kółkach, cebula w kostkach. Włóż warzywa do bulionu. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2:
Dodaj zielony groszek w puszkach, pokrojone w kostkę ziemniaki i stopiony ser. Posiekaj warzywa nożem i dodaj do zupy. Przykryj pokrywką i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
Krok 3:
Nasza cudowna zupa jest gotowa! Wyraźny kremowy smak! Radzę wszystkim. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g