skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Spłucz fasolę, moczyć w zimnej wodzie przez noc. Następnie spuść wodę, wlej 1 litr czystej wody i gotuj przez około 1 godzinę (czas gotowania fasoli zależy od jej odmiany).
Krok 2:
Żeberka wieprzowe umyć, pokroić na porcje i usmażyć na patelni. Tłuste żeberka Zwykle smażą się same. Ale jeśli żebro nie jest tłuste, dodaj dowolny tłuszcz do patelni.
Krok 3:
Rozłóż smażone żeberka na fasoli i gotuj do miękkości.
Krok 4:
Na tej samej patelni, na której usmażono żeberka, rozłóż pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchewkę i pokrojone nie drobno grzyby. Smażyć na małym ogniu, aż grzyby będą miękkie.
Krok 5:
Gdy fasola z żebrami jest gotowa, dodaj pokrojone ziemniaki. Sól, pieprz i dodaj oregano.
Krok 6:
A także smażenie cebuli, marchewki i grzybów. Niech wszystko gotuje się, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 7:
Zupa jest gotowa. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g