leniwe pierogi z twarogu 15%

pyszne, szybkie i odpowiednie dla absolutnie każdego, ponieważ są dietetyczne! Zdecydowałem, że jedzenie twarogu na diecie jest po prostu niemożliwe i mam dość. Eksperymenty w kuchni nie zawiodły, teraz jest to moje ulubione danie zarówno na śniadanie, jak i na obiad
Pp_food_blog_17Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 14 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 36 % 13 g
175 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
1). Wymieszaj twaróg, mąkę ryżową, jajko, słodzik, sól na jednorodną masę
2). Zanurz ręce w wodzie, aby pierogi się nie przykleiły. Ciasto zwinąć w kulki i włożyć do wrzącej osolonej (do smaku) wody
3). Podawać ze śmietaną, dżemem lub jeść tak po prostu

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mąka ryżowa - 356   kcal/100g
  • Słodzik - 20   kcal/100g

Podobne przepisy