leniwe pierogi z twarogu 15%
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1). Wymieszaj twaróg, mąkę ryżową, jajko, słodzik, sól na jednorodną masę
2). Zanurz ręce w wodzie, aby pierogi się nie przykleiły. Ciasto zwinąć w kulki i włożyć do wrzącej osolonej (do smaku) wody
3). Podawać ze śmietaną, dżemem lub jeść tak po prostu
2). Zanurz ręce w wodzie, aby pierogi się nie przykleiły. Ciasto zwinąć w kulki i włożyć do wrzącej osolonej (do smaku) wody
3). Podawać ze śmietaną, dżemem lub jeść tak po prostu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka ryżowa - 356 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g