Zupa z kluskami, wieprzowiną, ziemniakami i papryką

Oryginalny, lekki i szybki. Przygotuj i zachwyć swoich bliskich nowymi! Moi rodzice często nie robili takiej zupy, ale pamiętam ją jako wyjątkową. I nazwałem go w dzieciństwie cudownie: "tritatui". Więc proponuję gotować ze mną. Gotuje się szybko, z niewielką ilością produktów i jest bardzo lekki. Dzięki tej zupie możesz urozmaicić swoje menu. Przystąpić.
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
49 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki + 3 L. na bulion. Wkładamy rondel z wodą i gotujemy w nim mięso (pierś z kurczaka) przez 20 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ziemniaki kroimy w kostkę i wysyłamy na patelnię. Następnie kroimy również bułgarską paprykę, a także na patelnię.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy woda się zagotuje, w międzyczasie drobno posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marchewki trzy na tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dusimy to wszystko na patelni z odrobiną oleju roślinnego na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz ubij jajko solą i wodą

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj ciasto na grubość jak na naleśniki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po ugotowaniu ziemniaków bierzemy pół łyżeczki ciasta i zanurzamy we wrzącym bulionie. Nie zapomnij dodać soli i pieprzu do bulionu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy gnocchi się pojawią, zupa jest gotowa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jest zima i mam & quot; ogródek na parapecie & quot;. Tutaj weźmy zielenie do naszej zupy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Drobno posiekaj warzywa i załaduj na patelnię po wyłączeniu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zapraszam do stołu! Smacznego!

ta zupa jest również dobra z żeberkami wieprzowymi. Jak dla mnie zupę podawać bez dodatkowego dressingu, a chleb dla amatora.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasternak siewny - 47   kcal/100g
  • Pasternak - 47   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy