skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki + 3 L. na bulion. Wkładamy rondel z wodą i gotujemy w nim mięso (pierś z kurczaka) przez 20 minut.
Krok 2:
Ziemniaki kroimy w kostkę i wysyłamy na patelnię. Następnie kroimy również bułgarską paprykę, a także na patelnię.
Krok 3:
Gdy woda się zagotuje, w międzyczasie drobno posiekaj cebulę
Krok 4:
Marchewki trzy na tarce
Krok 5:
Dusimy to wszystko na patelni z odrobiną oleju roślinnego na złoty kolor.
Krok 6:
Teraz ubij jajko solą i wodą
Krok 7:
Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj
Krok 8:
Przygotuj ciasto na grubość jak na naleśniki.
Krok 9:
Po ugotowaniu ziemniaków bierzemy pół łyżeczki ciasta i zanurzamy we wrzącym bulionie. Nie zapomnij dodać soli i pieprzu do bulionu.
Krok 10:
Gdy gnocchi się pojawią, zupa jest gotowa.
Krok 11:
Jest zima i mam & quot; ogródek na parapecie & quot;. Tutaj weźmy zielenie do naszej zupy.
Krok 12:
Drobno posiekaj warzywa i załaduj na patelnię po wyłączeniu.
Krok 13:
Zapraszam do stołu! Smacznego!
ta zupa jest również dobra z żeberkami wieprzowymi. Jak dla mnie zupę podawać bez dodatkowego dressingu, a chleb dla amatora.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g