zupa z pieczarkami pieczarki ser mielony
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj pieczarki, pokrój w cienkie talerze.
Krok 2:
Warzywa obierz.Pokrój cebulę i ziemniaki w kostkę,seler na małe kawałki,marchewki w paski. Umyj zieloną cebulę i posiekaj.
Krok 3:
W rondelku usmażyć mięso mielone na oleju, 5 min. dodać pieczarki, gotować 3 min.
Krok 4:
Ułóż pokrojone warzywa, gotuj 5 min.
Krok 5:
Wlej wodę, zagotuj, włóż ziemniaki i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 6:
Stopniowo dodawaj ser.
Krok 7:
Dopraw solą i pieprzem, posyp koperkiem i gotuj jeszcze 1 min.
Krok 8:
Wlać do talerzy, posypać posiekanymi ziołami lub drobno posiekaną zieloną cebulą. Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g