Zupa z pieczarkami pieczarki ser mielony

Zupa serowa z grzybami - co może smakować lepiej?! Kolejna zupa serowa! Mam nadzieję, że ci się spodoba!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 31 % 4 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj pieczarki, pokrój w cienkie talerze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Warzywa obierz.Pokrój cebulę i ziemniaki w kostkę,seler na małe kawałki,marchewki w paski. Umyj zieloną cebulę i posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W rondelku usmażyć mięso mielone na oleju, 5 min. dodać pieczarki, gotować 3 min.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż pokrojone warzywa, gotuj 5 min.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej wodę, zagotuj, włóż ziemniaki i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Stopniowo dodawaj ser.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw solą i pieprzem, posyp koperkiem i gotuj jeszcze 1 min.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać do talerzy, posypać posiekanymi ziołami lub drobno posiekaną zieloną cebulą. Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy