Sałatka z zielonej fasoli z jajkiem

pyszna sałatka na każdy dzień-szybka i prosta. postanowiłem napisać tutaj, aby nie stracić))) jak tylko ugotuję, dodam zdjęcie i możliwe jest gotowanie krok po kroku.
NuriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 15 g
tłuszcze 20 % 10 g
węglowodany 50 % 25 g
256 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
1. Jajka ugotować, ostudzić obrać i posiekać

2. gotuj fasolę i schłodź w durszlaku pod zimną wodą.

3. na patelni rozgrzać oliwę z oliwek smażyć fasolę na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając.

4. przenieś smażoną fasolę do salaterki. wyciśnij czosnek na wierzch.

5. dodaj jajka, dopraw solą do smaku śmietaną, wymieszaj i podawaj.

smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy