Sałatka z zielonej fasoli z jajkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka ugotować, ostudzić obrać i posiekać
2. gotuj fasolę i schłodź w durszlaku pod zimną wodą.
3. na patelni rozgrzać oliwę z oliwek smażyć fasolę na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając.
4. przenieś smażoną fasolę do salaterki. wyciśnij czosnek na wierzch.
5. dodaj jajka, dopraw solą do smaku śmietaną, wymieszaj i podawaj.
smacznego.
2. gotuj fasolę i schłodź w durszlaku pod zimną wodą.
3. na patelni rozgrzać oliwę z oliwek smażyć fasolę na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając.
4. przenieś smażoną fasolę do salaterki. wyciśnij czosnek na wierzch.
5. dodaj jajka, dopraw solą do smaku śmietaną, wymieszaj i podawaj.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g