tajska ryba w skórce ryżowej
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
filet pokroić w paski, lekko posolić i polać sokiem z cytryny. Pozostaw na 20 minut.
przygotuj sos-ubij śmietanę, dodaj majonez, sok z cytryny, zioła. Pokrój chili, usuń nasiona, drobno posiekaj miąższ i wymieszaj z sosem. Umieścić na zimno. Ugotuj ryż do miękkości, Odrzuć. Lekko ubij jajka-jak na ciasto.
teraz rozgrzej Frytkę do lekkiego zamglenia. Gdy tylko pojawi się dym, zmniejsz ogień do minimum. Obtocz kostki w mące, ostrożnie strząśnij mąkę, a następnie włóż do jajka, a następnie dobrze zwiń ryż i smaż w głębokim tłuszczu przez 3-5 minut, obracając, aby równomiernie usmażyć. Gotowe kawałki kładziemy na serwetce, aby wchłonąć tłuszcz.
podawaj na liściach sałaty. Podawaj z sosem-zanurz kawałki w ostrym sosie.
przygotuj sos-ubij śmietanę, dodaj majonez, sok z cytryny, zioła. Pokrój chili, usuń nasiona, drobno posiekaj miąższ i wymieszaj z sosem. Umieścić na zimno. Ugotuj ryż do miękkości, Odrzuć. Lekko ubij jajka-jak na ciasto.
teraz rozgrzej Frytkę do lekkiego zamglenia. Gdy tylko pojawi się dym, zmniejsz ogień do minimum. Obtocz kostki w mące, ostrożnie strząśnij mąkę, a następnie włóż do jajka, a następnie dobrze zwiń ryż i smaż w głębokim tłuszczu przez 3-5 minut, obracając, aby równomiernie usmażyć. Gotowe kawałki kładziemy na serwetce, aby wchłonąć tłuszcz.
podawaj na liściach sałaty. Podawaj z sosem-zanurz kawałki w ostrym sosie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g