tajska ryba w skórce ryżowej

koniecznie spróbuj tej wspaniałej ryby! Szybko i smacznie). Łatwe i proste, szybkie i smaczne!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 23 % 7 g
225 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
filet pokroić w paski, lekko posolić i polać sokiem z cytryny. Pozostaw na 20 minut.

przygotuj sos-ubij śmietanę, dodaj majonez, sok z cytryny, zioła. Pokrój chili, usuń nasiona, drobno posiekaj miąższ i wymieszaj z sosem. Umieścić na zimno. Ugotuj ryż do miękkości, Odrzuć. Lekko ubij jajka-jak na ciasto.

teraz rozgrzej Frytkę do lekkiego zamglenia. Gdy tylko pojawi się dym, zmniejsz ogień do minimum. Obtocz kostki w mące, ostrożnie strząśnij mąkę, a następnie włóż do jajka, a następnie dobrze zwiń ryż i smaż w głębokim tłuszczu przez 3-5 minut, obracając, aby równomiernie usmażyć. Gotowe kawałki kładziemy na serwetce, aby wchłonąć tłuszcz.

podawaj na liściach sałaty. Podawaj z sosem-zanurz kawałki w ostrym sosie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • 40% - 362   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy