ryba w maku z delikatnym ryżem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W garnku z wrzącą wodą opuść 2 torebki ryżu i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 12-15 minut. W tym czasie ugotuj rybę.
Krok 2:
Kawałki ryby sól, pieprz, zwiń ze wszystkich stron w maku.
Krok 3:
Smażyć na oleju roślinnym przez 4-6 minut z każdej strony.
Krok 4:
Ułóż ryż na talerzach (wylewając go z torebki) i podawaj z rybą.
Krok 5:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Ryż jaśminowy - 353 kcal/100g