ryba w maku z delikatnym ryżem

Zaskocz rodzinę tym ciekawym i pysznym daniem. Pyszne i piękne! Czarne kawałki ryb ze śnieżnobiałym ryżem wyglądają elegancko na talerzach. Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 16 g
tłuszcze 28 % 14 g
węglowodany 40 % 20 g
269 kcal
IG: 30 / 70 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W garnku z wrzącą wodą opuść 2 torebki ryżu i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 12-15 minut. W tym czasie ugotuj rybę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kawałki ryby sól, pieprz, zwiń ze wszystkich stron w maku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na oleju roślinnym przez 4-6 minut z każdej strony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż ryż na talerzach (wylewając go z torebki) i podawaj z rybą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Ryż jaśminowy - 353   kcal/100g

Podobne przepisy