Sałatka z serca wołowego z rzodkiewką
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główne składniki
Krok 2:
Serce wołowe gotowane w osolonej wodzie kroimy w paski
Krok 3:
Trzy obrane rzodkiewki na grubej tarce
Krok 4:
Posiekaną cebulę smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym (wziąłem oliwę)
Krok 5:
Dodaj startą marchewkę do cebuli i smaż do miękkości
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki, sól i dopraw majonezem. Sałatka gotowa! To proste!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g