Sałatka z serca wołowego z rzodkiewką

świetna sałatka, dzięki rzodkiewce ma niezwykły pikantny smak... Nadaje się zarówno na Walentynki, jak i na 23 lutego. Mężczyźni z pewnością to docenią. Łatwy w przygotowaniu i niezwykły w smaku.
AngelikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 58 % 15 g
węglowodany 19 % 5 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Serce wołowe gotowane w osolonej wodzie kroimy w paski

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy obrane rzodkiewki na grubej tarce

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaną cebulę smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym (wziąłem oliwę)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj startą marchewkę do cebuli i smaż do miękkości

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki, sól i dopraw majonezem. Sałatka gotowa! To proste!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g

Podobne przepisy