skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy ziemniaki, cebulę, marchewkę, paprykę, obieramy wszystko, myjemy.
Krok 2:
Umieść ziemniaki na średnim ogniu, sól do smaku
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę, trzy marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Podsmaż cebulę do przezroczystości na oleju słonecznikowym, a następnie dodaj marchewki, usmaż.
Krok 5:
Gdy cebula i marchewka są trochę usmażone, dodaj drobno posiekaną paprykę i smaż jeszcze przez min 5, a następnie wyłącz
Krok 6:
Kiedy ziemniaki są ugotowane, należy je zmiażdżyć tłuczkiem, aby zupa była bogatsza, to jest jeden z sekretów gotowania tej zupy. Następnie dodaj nasz smażony i liść laurowy do rondla i lekko zmniejsz ogień.
Krok 7:
Następnie bierzemy jajka
Krok 8:
Ubijamy je trochę widelcem i powoli wlewamy do garnka z zupą, energicznie mieszając łyżką zupę, jajka przybierają wtedy kształt pajęczyny. Następnie dodaj zioła, trochę mielonego pieprzu.
Krok 9:
To wszystko, nasza zupa jest gotowa!!! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g