skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przede wszystkim musisz ugotować 100 g makaronu.
Krok 2:

Woda już się gotuje dodaj wysokiej jakości sól i pastę. Z mąki gryczanej uzyskuje się bardzo smaczny makaron. Ma wiele nazw. W północnych Włoszech nazywa się pizzokeri, w Japonii - soba. Może zawierać od 5 do 50 procent mąki pszennej. Musisz cały czas mieszać, w przeciwnym razie skleja się
Krok 3:

Podczas gotowania makaronu musimy podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego i dodać tutaj przyprawy: 1/4 szklanki posiekanych liści bazylii, 1/4 szklanki posiekanych liści oregano, 1 łyżkę posiekanych liści szałwii i 1/2 łyżeczki kminku. Mieszać. Świeże przyprawy sprawiają, że jedzenie jest bardziej żywe, smaczne, żywe! Wybierz te przyprawy, które bardziej Ci się podobają.
Krok 4:

Dodaj tutaj orzechy włoskie i czarny (czerwony, Cayenne) mielony pieprz. Mieszać.
Krok 5:

Teraz dodaj gotowy makaron. Wymieszaj wszystko jeszcze przez minutę lub dwie i gotowe! Podawaj to danie na gorąco, natychmiast po ugotowaniu.
smacznego i proszę bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano świeże - 25 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Makaron gryczany - 348 kcal/100g
- Szałwia świeża - 58 kcal/100g


