kalafior na ucztę
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myjemy naszą kapustę. I dzielimy na krzaki. Niezbyt płytkie.
Krok 2:
Zanurz we wrzącej wodzie na 5 minut.
Krok 3:
Na talerzu wymieszaj jajka, sól, pieprz i przyprawy.
Krok 4:
Na drugim talerzu wlej bułkę tartą.
Krok 5:
Na rozgrzanej patelni z olejem zaczynamy układać nasze Krzaki, najpierw zanurzając je w jajku, a następnie w bułce tartej. Zwijamy dobrze, gęsto, aby nasza kapusta & quot;była zapieczętowana & quot;.
Krok 6:
Smażyć dobrze ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 7:
I voila, nasze pyszne są gotowe.
Krok 8:
Podajemy do stołu! Wesołych Świąt!
danie jest całkowicie uniwersalne! Pięknie wygląda zarówno na świątecznym stole, jak i na wielkanocnym pikniku. Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g