kalafior na ucztę

bardzo smaczne i niezwykle zdrowe! Zalecane do gotowania! Nawet jeśli masz wybrednych w swojej rodzinie, nie odmówią takiego dania! W jasny Wielkanocny dzień możesz podać na ucztę i zabrać ze sobą na łono natury. Pod świeżymi warzywami i mięsem będzie tylko objadanie się.
Nadin_KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 4 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 58 % 11 g
83 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Myjemy naszą kapustę. I dzielimy na krzaki. Niezbyt płytkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zanurz we wrzącej wodzie na 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na talerzu wymieszaj jajka, sól, pieprz i przyprawy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na drugim talerzu wlej bułkę tartą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na rozgrzanej patelni z olejem zaczynamy układać nasze Krzaki, najpierw zanurzając je w jajku, a następnie w bułce tartej. Zwijamy dobrze, gęsto, aby nasza kapusta & quot;była zapieczętowana & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć dobrze ze wszystkich stron na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I voila, nasze pyszne są gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podajemy do stołu! Wesołych Świąt!

danie jest całkowicie uniwersalne! Pięknie wygląda zarówno na świątecznym stole, jak i na wielkanocnym pikniku. Spróbuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy