Zupa z klopsikami i makaronem i ziemniakami

to łatwa zupa dietetyczna dla całej rodziny, nawet dla małych dzieci. Smakowity
ManiaszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 52 % 16 g
174 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Z mięsa mielonego formujemy małe kulki i wkładamy do wrzącej wody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy marchewki na grubej tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju roślinnym na złoty kolor. Ziemniaki kroimy również w małe kostki. I włóż wszystkie warzywa do rondla. Gotuj przez 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj wermiszel i zioła. Biorę pajęczynę, jest idealna do takich lekkich zup. Po prostu nie rozgotuj,aby zupa nie zamieniła się w owsiankę. Jak tylko makaron zostanie wypełniony, gotuj przez kolejne 1-2 minuty. i wyłącz. Pajęczyna jest cienka, rozciągnie się we wrzącej wodzie. Mam suszone warzywa (koperek,pietruszka). Jeśli masz świeżą, lepiej posypać gotową zupę w talerzu, więc jest zdrowsza i smaczniejsza.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy