zupa z klopsikami i makaronem i ziemniakami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z mięsa mielonego formujemy małe kulki i wkładamy do wrzącej wody.
Krok 2:
Trzy marchewki na grubej tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju roślinnym na złoty kolor. Ziemniaki kroimy również w małe kostki. I włóż wszystkie warzywa do rondla. Gotuj przez 10 minut.
Krok 3:
Dodaj wermiszel i zioła. Biorę pajęczynę, jest idealna do takich lekkich zup. Po prostu nie rozgotuj,aby zupa nie zamieniła się w owsiankę. Jak tylko makaron zostanie wypełniony, gotuj przez kolejne 1-2 minuty. i wyłącz. Pajęczyna jest cienka, rozciągnie się we wrzącej wodzie. Mam suszone warzywa (koperek,pietruszka). Jeśli masz świeżą, lepiej posypać gotową zupę w talerzu, więc jest zdrowsza i smaczniejsza.
Krok 4:
Gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g