kasza gryczana z podsmażką cebulowo-jabłkową

dzięki temu przepisowi owsianka nabiera niezwykłego smaku! Lubisz kaszę gryczaną lub stosujesz dietę? Chcesz urozmaicić swoje menu niezwykłym smakiem? Następnie przygotuj zdrowe śniadanie z tym przepisem!
LubawaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 19 % 9 g
węglowodany 68 % 32 g
226 kcal
IG: 16 / 84 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
ugotuj kaszę gryczaną. Obierz cebulę i jabłko. Pokrój cebulę na półpierścienie, jabłko na płaskie kawałki. Na patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i jabłko. Smażyć na dużym ogniu przez 1 minutę, ciągle mieszając, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, nadal mieszając. Passerovka jest gotowa. Należy go dodać do gotowanej gryki i wymieszać. Danie jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy