kasza gryczana z podsmażką cebulowo-jabłkową
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
ugotuj kaszę gryczaną. Obierz cebulę i jabłko. Pokrój cebulę na półpierścienie, jabłko na płaskie kawałki. Na patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i jabłko. Smażyć na dużym ogniu przez 1 minutę, ciągle mieszając, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, nadal mieszając. Passerovka jest gotowa. Należy go dodać do gotowanej gryki i wymieszać. Danie jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g

