tonik imbirowy na cocovelli (wodzie kokosowej) z kurkumą
tonik imbirowy na cocovella (woda kokosowa) z kurkumą
Kiedy potrzebujesz "szybkiego ładowania", po prostu przygotuj ten koktajl! Ten tonik zawiera wszystkie najlepsze składniki, które są zalecane przez medycynę ajurwedyjską i ludową jako środek ogólnego uzdrowienia i oczyszczenia organizmu.
Po przygotowaniu napój należy natychmiast spożyć. Jeśli wszyscy nie pili, wstaw do lodówki i wypij w ciągu 12 godzin. Można rozcieńczyć gorącą wodą do stanu ciepłego.
Skład i zalety napoju
1) Cocovell (woda kokosowa) jest doskonałym i naturalnym źródłem pierwiastków śladowych, jego opakowanie 0,33 l zawiera około 15% dziennej wartości potasu, co jest bardzo przydatne dla serca, mózgu i naczyń krwionośnych.
Ponadto cocovell zawiera magnez, wapń, jod, fosfor, selen oraz inne minerały i witaminy, a także wspomaga detoksykację i oczyszczanie organizmu poprzez usuwanie metali ciężkich i toksyn.
Polecam kupowanie tylko oryginalnego cocovella, a nie analogów.
Nie bierz mleka kokosowego do przepisu! Woda kokosowa i mleko kokosowe to zupełnie inne rzeczy!
2) imbir jest silnym przeciwutleniaczem, leczy organizm, pomaga wyeliminować toksyny i zwiększyć odporność.
3) cytryna jest naturalnym źródłem witaminy C, przeciwutleniaczem, wspomaga trawienie, oczyszczanie pęcherzyka żółciowego i tworzenie enzymów w wątrobie.
4) naturalny miód – nasyca organizm witaminami i pierwiastkami śladowymi, zapewnia organizmowi niezbędny zastrzyk energii dzięki łatwo przyswajalnym węglowodanom. Używam miodu, który kupuję od zaufanego pszczelarza, ale jeśli go nie ma, polecam firmę "cedrowy Bor"
5) kurkuma-jest jednym z najpotężniejszych naturalnych środków leczniczych. Liczne badania wykazały, że kurkuma jest prawdziwym cudem natury, przydatnym w leczeniu różnych chorób, od raka po chorobę Alzheimera.
Kurkuma jest naturalnym środkiem antyseptycznym, przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym, stosowanym w leczeniu depresji, pomaga zapobiegać nowotworom i opóźniać rozwój przerzutów w istniejącej chorobie.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
6
%
2
g
tłuszcze
46
%
16
g
węglowodany
49
%
17
g
233
kcal
IG:
18
/
0
/
82
metoda gotowania
czas gotowania:
10 min
PT10M
umieść cocovellę, imbir i kurkumę w blenderze. Dobrze wymieszaj.
napój jest bardzo dobry na ciepło, więc możesz dodać gorącą wodę, aby zapewnić temperaturę toniku około 38C. na ciepło to mocno!
odcedź napój przez sito, dodaj miód i sok z cytryny. Wymieszaj, wlej do szklanki i pij małymi łykami.
jak podawać i spożywać
aby poprawić wchłanianie kurkumy, ten napój najlepiej pić w połączeniu z naturalnymi tłuszczami. Na przykład z jajecznicą lub omletem, pokrojonym awokado zmieszanym z oliwą z oliwek i tak dalej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy