Zupa z mielonego kurczaka i soczewicy

pyszny i piękny kolor tej zupy nie pozostawi nikogo obojętnym.
KirsanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 56 % 14 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 16 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy soczewicę i myjemy. W tym czasie woda nagrzewa się na naszym piecu. Wlej soczewicę do wody i gotuj do połowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy klopsiki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I wrzuć do wrzącej osolonej wody do soczewicy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do klopsików.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pocieramy marchewki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć na maśle

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Otwórz zielony groszek

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć i wlać zielony groszek do rondla.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp ziołami (mam suszoną pietruszkę) i zupa jest gotowa

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g
  • Czerwona soczewica - 314   kcal/100g

Podobne przepisy