zupa z mielonego kurczaka i soczewicy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy soczewicę i myjemy. W tym czasie woda nagrzewa się na naszym piecu. Wlej soczewicę do wody i gotuj do połowy.
Krok 2:
Bierzemy klopsiki
Krok 3:
I wrzuć do wrzącej osolonej wody do soczewicy.
Krok 4:
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do klopsików.
Krok 5:
Pokrój cebulę
Krok 6:
Pocieramy marchewki
Krok 7:
Smażyć na maśle
Krok 8:
Otwórz zielony groszek
Krok 9:
Smażyć i wlać zielony groszek do rondla.
Krok 10:
Posyp ziołami (mam suszoną pietruszkę) i zupa jest gotowa
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g
- Czerwona soczewica - 314 kcal/100g