Sałatka Klazma
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie składników
Krok 2:
Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić i pokroić w kostkę.
Krok 3:
Gotuj mięso w osolonej wodzie do miękkości
Krok 4:
Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na grubej tarce. Pokruszyć cebulę.Cebulę i marchewkę smażyć na gorącym oleju roślinnym, a następnie schłodzić.
Krok 5:
Schłodzić mięso, pokroić w kostkę lub kostkę.
Krok 6:
Zetrzyj rzodkiewkę i wyciśnij sok.
Krok 7:
Wymieszaj wszystkie składniki, sól i dopraw majonezem.
Krok 8:
Nasza pyszna sałatka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g