zupa z kurczaka z roztopionym serem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Filet z kurczaka zalać 3 litrami wody, soli, pieprzu i gotować do miękkości (około 20 minut po ugotowaniu). Gdy filet będzie gotowy, należy go wyjąć.
Krok 3:
Wlej ryż do wrzącego bulionu, gotuj przez 10 minut
Krok 4:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę lub kostkę, wrzucić do bulionu
Krok 5:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 6:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, a także w bulionie. Gotuj przez 5-7 minut
Krok 7:
Następnie pokrój mięso na małe kawałki.
Krok 8:
Dodaj ser, dobrze wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 9:
Posyp ziołami podczas serwowania.
niesamowicie pyszny, delikatny rozgrzewający bulion!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g