skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj jajka. Jajka na twardo i ser topiony są mielone na tarce (drobnej). Zagnieść je zmiękczonym masłem. W razie potrzeby sól i pieprz. Do 1/3 powstałej mieszanki dodaj drobno posiekane warzywa. Do pozostałych 2/3 dodaj starte gotowane buraki. Mieszać. Wytnij bagietkę wzdłuż długiego boku. Usuwamy okruchy z bagietki, aby Bochenek miał ściany o grubości 1 centymetra.
Krok 2:
Mieszanką buraków pokryj bagietkę od wewnątrz. Rozłóż warstwę z zielenią na wierzchu. W razie potrzeby dodaj drobno posiekane pióra zielonej cebuli.
Krok 3:
Wzdłuż nieciętej strony układamy korniszony. Następnie kładziemy śledź. Posmaruj wycięte krawędzie olejem, aby krawędzie się skleiły. Zamknij bagietkę i dobrze zawiń w folię spożywczą. Wysyłamy bagietkę do lodówki. Tam powinien spędzić około 3 godzin.
Krok 4:
Następnie wyjmujemy bagietkę z lodówki, rozpakowujemy i kroimy w plastry o grubości nie większej niż 1 centymetr.
nie dodawaj majonezu do nadzienia. W przeciwnym razie okaże się zbyt płynny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Korniszony - 28 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g