śledzie futro w futrze

Urocza bułka z tak pozornie zwykłej sałatki jak futro. Goście byli zachwyceni. Przepis z"niespodzianką & quot;.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 20 % 4 g
112 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj jajka. Jajka na twardo i ser topiony są mielone na tarce (drobnej). Zagnieść je zmiękczonym masłem. W razie potrzeby sól i pieprz. Do 1/3 powstałej mieszanki dodaj drobno posiekane warzywa. Do pozostałych 2/3 dodaj starte gotowane buraki. Mieszać. Wytnij bagietkę wzdłuż długiego boku. Usuwamy okruchy z bagietki, aby Bochenek miał ściany o grubości 1 centymetra.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mieszanką buraków pokryj bagietkę od wewnątrz. Rozłóż warstwę z zielenią na wierzchu. W razie potrzeby dodaj drobno posiekane pióra zielonej cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wzdłuż nieciętej strony układamy korniszony. Następnie kładziemy śledź. Posmaruj wycięte krawędzie olejem, aby krawędzie się skleiły. Zamknij bagietkę i dobrze zawiń w folię spożywczą. Wysyłamy bagietkę do lodówki. Tam powinien spędzić około 3 godzin.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wyjmujemy bagietkę z lodówki, rozpakowujemy i kroimy w plastry o grubości nie większej niż 1 centymetr.

nie dodawaj majonezu do nadzienia. W przeciwnym razie okaże się zbyt płynny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Korniszony - 28   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy