zupa z zielonego groszku i mięty
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
rozgrzej oliwę z oliwek na umiarkowanym ogniu, a następnie posiekaj cebulę i smaż przez 5 minut.
dodaj zielony groszek, wymieszaj, gotuj przez 2 minuty.
wlej wodę, dodaj sól i cukier, gotuj przez 10-15 minut.
przenieś masę do blendera, dodaj miętę i pieprz, puree. Lub możesz przejść przez sito (czas gotowania wzrośnie do 20 minut, aby groszek był bardziej miękki), posiekaj miętę rękami na kawałki. Nasza pyszna zupa jest gotowa!
dodaj zielony groszek, wymieszaj, gotuj przez 2 minuty.
wlej wodę, dodaj sól i cukier, gotuj przez 10-15 minut.
przenieś masę do blendera, dodaj miętę i pieprz, puree. Lub możesz przejść przez sito (czas gotowania wzrośnie do 20 minut, aby groszek był bardziej miękki), posiekaj miętę rękami na kawałki. Nasza pyszna zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g