Zupa z zielonego groszku i mięty

taka zupa nie tylko nakarmi,ale także rozweseli! Dietetyczna zupa wegetariańska z zielonym groszkiem i miętą.
FAngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 58 % 7 g
59 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
rozgrzej oliwę z oliwek na umiarkowanym ogniu, a następnie posiekaj cebulę i smaż przez 5 minut. 
dodaj zielony groszek, wymieszaj, gotuj przez 2 minuty. 
wlej wodę, dodaj sól i cukier, gotuj przez 10-15 minut. 
przenieś masę do blendera, dodaj miętę i pieprz, puree. Lub możesz przejść przez sito (czas gotowania wzrośnie do 20 minut, aby groszek był bardziej miękki), posiekaj miętę rękami na kawałki. Nasza pyszna zupa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy