rurki krabowe z serem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.Ugotuj jajko na twardo i umieść stopiony ser przed gotowanie w zamrażarce, aby lepiej się zetrzeć
Krok 2:
Zetrzyj jajko na średniej (serowej) tarce
Krok 3:
Ser topiony zetrzyj na średniej tarce (serowej)
Krok 4:
Przełóż czosnek przez wyciskacz do czosnku
Krok 5:
Jajka, ser i czosnek wymieszaj i dopraw majonezem, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany
Krok 6:
Ostrożnie rozłóż paluszki krabowe.Musimy zwrócić uwagę na same patyki, nie wszystkie rozwijają się równie dobrze.Umieść nadzienie na środku patyczka, spłaszcz je.
Krok 7:
Zwiń różdżkę, nadając jej pierwotny kształt.
Krok 8:
Włóż patyczki do lodówki, a następnie wyjmij i pokrój patyk ukośnie
Krok 9:
Połóż przystawkę na talerzu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g