pierogi z krewetkami i serem

zaskocz swoich bliskich domowymi pierogami o nowym smaku! . Jako rodzina bardzo lubimy pierogi i sami robimy je w domu. Pierogi z posiekanym mięsem przez długi czas pozostawały ulubieńcami, na drugim - z grzybami i serem, na trzecim miejscu - z brocolli, ale ostatnio pierogi z krewetkami przejęły pierwszeństwo. Szczególnie dobre są takie pierogi z sosem serowym i włoskim sosem bazyliowym. Polizasz palce!
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 15 g
tłuszcze 13 % 5 g
węglowodany 47 % 18 g
181 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj mąkę, czystą wodę, ser, krewetki i przyprawy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej mąkę szkiełkiem, zrób wgłębienie na górze i wlej ciepłą wodę, sól

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagnieść twarde ciasto

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto rozwałkować na posypanym mąką stole cienką warstwą i uformować w okrągłe scans

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj obrane, świeżo mrożone krewetki, Dodaj do nich przyprawy, sól, pieprz

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W każdym skanie zawiń kawałek sera i kilka przyprawionych krewetek

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zegnij wypełniacz na pół i ściśnij krawędzie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie połącz dwa rogi razem

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść blachę do pieczenia z gotowymi do gotowania pierogami w zimnym miejscu na 15-20 minut. Następnie gotuj jak zwykłe pierogi-gotuj lub smaż przez 5-10 minut

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy