pomarańczowy krem do ciasta

oryginalny przepis na krem spodoba się miłośnikom cytrusów! Smakowity. Bardzo smaczny pomarańczowy krem do ciast i ciast z nutą cytrusową.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 42 % 24 g
węglowodany 56 % 32 g
339 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

umyj pomarańcze. Włóż do rondla, zalej wodą i gotuj pomarańcze we wrzącej wodzie przez 5 minut.

spuść wodę, wlej nową i gotuj pomarańcze jeszcze 2 razy przez 5 minut.

następnie ponownie spuść wodę, wlej nową i gotuj pomarańcze przez 15 minut.

następnie pokrój pomarańcze, usuń pestki, jeśli są obecne, przepuść pomarańcze przez maszynę do mięsa.

dodaj cukier do pomarańczy, wymieszaj, dodaj masło.

ubij wszystko mikserem i włóż śmietanę do lodówki, aby trochę się zestaliła.

następnie można użyć kremu pomarańczowego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g

Podobne przepisy