pomarańczowy krem do ciasta
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj pomarańcze. Włóż do rondla, zalej wodą i gotuj pomarańcze we wrzącej wodzie przez 5 minut.
spuść wodę, wlej nową i gotuj pomarańcze jeszcze 2 razy przez 5 minut.
następnie ponownie spuść wodę, wlej nową i gotuj pomarańcze przez 15 minut.
następnie pokrój pomarańcze, usuń pestki, jeśli są obecne, przepuść pomarańcze przez maszynę do mięsa.
dodaj cukier do pomarańczy, wymieszaj, dodaj masło.
ubij wszystko mikserem i włóż śmietanę do lodówki, aby trochę się zestaliła.
następnie można użyć kremu pomarańczowego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g