zupa jajeczna z warzywami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ziemniaki pokroić w kostkę, zalać wodą i podpalić.
posiekaj cebulę i marchewkę, a następnie podsmaż na maśle na piękny złoty kolor.
Przenieś cebulę i marchewkę do ziemniaków, dodaj paprykę, zioła i liść laurowy. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. Posolić.
mieszając zupę łyżką, cienkim strumieniem wlej lekko ubite jajka na środek. Zdjąć z ognia.
posiekaj cebulę i marchewkę, a następnie podsmaż na maśle na piękny złoty kolor.
Przenieś cebulę i marchewkę do ziemniaków, dodaj paprykę, zioła i liść laurowy. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. Posolić.
mieszając zupę łyżką, cienkim strumieniem wlej lekko ubite jajka na środek. Zdjąć z ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g