krem budyniowy na kruchym cieście

Szybki w przygotowaniu krem Pasuje do każdego ciasta! Smacznie. Łatwo. Ten przepis dotyczy tego, jak zrobić krem, który jest bardzo szybki, pyszny i nadaje się do różnych ciast i ciast.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 17 % 6 g
węglowodany 71 % 25 g
176 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zagotuj mleko z cukrem i wanilią.
zdejmij patelnię z ognia.

ubij żółtko trzepaczką, dodaj 2-3 łyżki gorącego mleka, szybko wymieszaj.
wlej wymieszane żółtko do rondla z mlekiem, mieszając mleko trzepaczką. Postaw patelnię na bardzo małym ogniu.

ciągle mieszając mleko trzepaczką, dodaj ciasto na małe kawałki. Mieszaj śmietanę, aż będzie gładka.
następnie ponownie dodaj kawałek ciasta. Wymieszać. I tak dalej, aż ciasto się skończy.
krem jest gotowy.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kruche ciasto - 379   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy