teściowa kluska
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka wodą, solą, dodaj skrobię/mąkę i ponownie ubij (mniej więcej jak omlet). Podgrzewamy patelnię nieprzywierającą (nie smarujemy olejem) i pieczemy cienkie naleśniki. Schłodzone naleśniki są zwinięte w rurkę i pokrojone w poprzek, aby uzyskać cienki i długi makaron.
Wrzuć pokrojony makaron do ciepłego bulionu, posyp świeżymi ziołami (w razie potrzeby możesz dodać kawałki kurczaka!
Wrzuć pokrojony makaron do ciepłego bulionu, posyp świeżymi ziołami (w razie potrzeby możesz dodać kawałki kurczaka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g