pierogi z serem w omlecie

nowe niezwykłe danie o fenomenalnym smaku!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 41 % 17 g
219 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
pierogi są gotowane, pierogi smażone, a co jeszcze można zrobić z pierogami? Możesz też zmienić nadzienie na ser w pierogach i upiec je w omlecie. Nigdy tego nie próbowałeś? Spróbuj koniecznie. Przepis dał mi jeden mężczyzna, który świetnie potrafi gotować. Jego stosunek do jedzenia pozwolił mu przybrać na wadze sto pięćdziesiąt kilogramów, ale jest bardzo zadowolony i szczęśliwy, czego nam życzy. Nie bój się, ten przepis nie doda Ci dodatkowych fałd, zwłaszcza jeśli jest w dużej firmie. Przygotuj dziś pierogi z serem feta w omlecie.
przygotuj na początek ciasto na pierogi z wody, mąki i jajek.
napełnij ser wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia w wodzie. Przekręć schłodzony ser w maszynce do mięsa z ząbkami czosnku. Wymieszaj powstałe mięso mielone z masłem.
kroimy ciasto na pierogi i nadziewamy mielonym serem. Zagotuj wodę, sól do smaku i gotuj pierogi przez kilka minut po wynurzeniu. Podgrzej patelnię olejem roślinnym i usmaż je na skórkę, obracając.
gotowanie omletu. Ubij jaja kurze mlekiem, dodaj mąkę i sól, ubij trochę więcej. Napełnij pierogi jajkami na patelni i szczelnie przykryj pokrywką. Gotowy omlet podawany jest na patelni. Możesz ozdobić świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy