pierogi z serem w omlecie
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
pierogi są gotowane, pierogi smażone, a co jeszcze można zrobić z pierogami? Możesz też zmienić nadzienie na ser w pierogach i upiec je w omlecie. Nigdy tego nie próbowałeś? Spróbuj koniecznie. Przepis dał mi jeden mężczyzna, który świetnie potrafi gotować. Jego stosunek do jedzenia pozwolił mu przybrać na wadze sto pięćdziesiąt kilogramów, ale jest bardzo zadowolony i szczęśliwy, czego nam życzy. Nie bój się, ten przepis nie doda Ci dodatkowych fałd, zwłaszcza jeśli jest w dużej firmie. Przygotuj dziś pierogi z serem feta w omlecie.
przygotuj na początek ciasto na pierogi z wody, mąki i jajek.
napełnij ser wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia w wodzie. Przekręć schłodzony ser w maszynce do mięsa z ząbkami czosnku. Wymieszaj powstałe mięso mielone z masłem.
kroimy ciasto na pierogi i nadziewamy mielonym serem. Zagotuj wodę, sól do smaku i gotuj pierogi przez kilka minut po wynurzeniu. Podgrzej patelnię olejem roślinnym i usmaż je na skórkę, obracając.
gotowanie omletu. Ubij jaja kurze mlekiem, dodaj mąkę i sól, ubij trochę więcej. Napełnij pierogi jajkami na patelni i szczelnie przykryj pokrywką. Gotowy omlet podawany jest na patelni. Możesz ozdobić świeżymi ziołami.
przygotuj na początek ciasto na pierogi z wody, mąki i jajek.
napełnij ser wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia w wodzie. Przekręć schłodzony ser w maszynce do mięsa z ząbkami czosnku. Wymieszaj powstałe mięso mielone z masłem.
kroimy ciasto na pierogi i nadziewamy mielonym serem. Zagotuj wodę, sól do smaku i gotuj pierogi przez kilka minut po wynurzeniu. Podgrzej patelnię olejem roślinnym i usmaż je na skórkę, obracając.
gotowanie omletu. Ubij jaja kurze mlekiem, dodaj mąkę i sól, ubij trochę więcej. Napełnij pierogi jajkami na patelni i szczelnie przykryj pokrywką. Gotowy omlet podawany jest na patelni. Możesz ozdobić świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g