Sałatka ziemniaczano-fasolowa z anchois

pożywna i pyszna sałatka z łatwością zastąpi pełnoprawną drugą! Na ostatnią uroczystość z okazji moich urodzin przygotowałem nową przystawkę-sałatkę ziemniaczano-fasolową z anchois. Powiem szczerze-to jedzenie poszło przy świątecznym stole & quot; z hukiem". Jeśli chcesz również zaskoczyć swoich bliskich i przyjaciół tym daniem, postępuj zgodnie z instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 3 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 53 % 10 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Krążki cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Oparzamy pomidora wrzącą wodą, obieramy skórę, usuwamy nasiona, kroimy miąższ.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dressing: wymieszaj bulion,ocet,zioła i olej.Sól pieprzowa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj warzywa z dressingiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.
więc zaczynamy od oczyszczenia fasoli, spłukujemy ją, kroimy bardzo długie strąki na pół. Następnie gotujemy przygotowaną fasolę przez około 7-10 minut w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie rozłóż gotowaną fasolę z rondla i schłodź w chłodnej wodzie. Następnie ugotowane ziemniaki są obrane i pokrojone w średniej wielkości plastry. Następnie obierz szalotkę, pokrój ją w pierścienie. Pokrój pomidora na 8 części, zalej wrzącą wodą, pozostaw na kilka minut, wyjmij, usuń skórkę, usuń nasiona i drobno posiekaj miąższ. Teraz zacznijmy przygotowywać sos. Aby to zrobić, wymieszaj wcześniej przygotowany bulion mięsny, ocet winny, zioła i oliwę z oliwek. Sos, sól i pieprz według własnych upodobań. Teraz wymieszaj przygotowane ziemniaki, zieloną fasolę, cebulę i kostki pomidora z dressingiem. Teraz rozłóż sałatkę na dużym płaskim naczyniu, udekoruj ją sardelami pokrojonymi na pół wzdłuż, obierz jajko na twardo, pokrój w plastry i połóż po bokach sałatki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy