pierogi z podrobami i suszonymi grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw przygotuj ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj mąkę z mlekiem. Połóż na nich jajka, szczyptę soli i trochę cukru. Ciasto zwinąć w kulkę i wstawić na pół godziny do lodówki.
w tym czasie przepłucz płuca i serce. Włóż je do wrzącej osolonej wody. Zagotuj trochę. Niech ostygną, a następnie przepuść je przez maszynę do mięsa. Weź cebulę, obierz ją, pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Wymieszaj cebulę z uzyskanym mięsem mielonym i jeszcze trochę podsmaż. Ugotuj suszone grzyby. Pokrój je na małe kawałki. Smażyć na oleju roślinnym i wymieszać z mięsem mielonym. Powstałe mięso mielone będzie musiało wypełnić wszystkie pierogi. Gotuj je, aż się pojawią.
skrop roztopionym masłem.& nbsp;pierogi z mięsem gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g