pierogi z podrobami i suszonymi grzybami

pożywne danie dla tych, którzy lubią jeść więcej! Niedawno dowiedziałem się przepis kulinarny, który nazywa się pierogi z mięsem. Takie jedzenie jest najbardziej ukochane w naszym domu. Można je przygotować zarówno na deser, jak i jako drugie danie. Te staroukraińskie pierogi mogą spokojnie zastąpić wszystkie dania podawane na lunch. Są bardzo sycące.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 11 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 46 % 21 g
257 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść ciasto

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż cebulę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmiel mięso

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój gotowane grzyby

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe mięso mielone

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Uformuj pierogi

  9. Krok 9:

    Krok 9.



najpierw przygotuj ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj mąkę z mlekiem. Połóż na nich jajka, szczyptę soli i trochę cukru. Ciasto zwinąć w kulkę i wstawić na pół godziny do lodówki.

w tym czasie przepłucz płuca i serce. Włóż je do wrzącej osolonej wody. Zagotuj trochę. Niech ostygną, a następnie przepuść je przez maszynę do mięsa. Weź cebulę, obierz ją, pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Wymieszaj cebulę z uzyskanym mięsem mielonym i jeszcze trochę podsmaż. Ugotuj suszone grzyby. Pokrój je na małe kawałki. Smażyć na oleju roślinnym i wymieszać z mięsem mielonym. Powstałe mięso mielone będzie musiało wypełnić wszystkie pierogi. Gotuj je, aż się pojawią.

skrop roztopionym masłem.& nbsp;pierogi z mięsem gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 286   kcal/100g
  • Kurki suszone - 261   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 231   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 315   kcal/100g
  • Shiitake suszone - 331   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy