brokuły z pieczarkami i imbirem

niezwykle smaczne i nie mniej zdrowe! Spróbuj!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 31 % 4 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj brokuły.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pieczarki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj imbir.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć imbir z grzybami

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj brokuły z grzybami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usmaż sezam

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I dodaj do Dania.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

brokuły są kochane przez wielu, ponieważ są zdrowym warzywem i pysznym jedzeniem. Brokuły zawierają morze witaminy. Znam kilka przepisów kulinarnych na jej przygotowanie, ponieważ bardziej lubię zwykłą kapustę. Ale kiedy gotuję brokuły z grzybami, wszyscy zapominają o owsiance i makaronie. Więc do roboty?

dzisiaj będą brokuły z grzybami i aromatycznym imbirem. Najpierw gotuj brokuły do miękkości. I robimy to w osolonej wodzie. Następnie, po wyjęciu brokułów, pozwól wodzie spłynąć.
teraz przygotujmy grzyby. Umyjemy je, pokroimy w paski. Podgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny i usmaż grzyby.

zdejmij skórkę z korzenia imbiru. I pokrój imbir na cienkie plasterki. Nawiasem mówiąc, pachnie pysznie! Więc wyślij posiekany imbir na patelnię, usmaż go z grzybami. Nie zapomnij soli i pieprzu!

przenieś brokuły do dużego naczynia. Wyjmij smażone grzyby z imbirem z patelni i przenieś je do brokułów w naczyniu. Na wierzch polać olejem sezamowym i posypać sezamem, wcześniej usmażonym. Nawiasem mówiąc, sezam smaży się na suchej patelni, czyli bez oleju roślinnego, przez około cztery minuty. Nasze danie - brokuły z imbirem i grzybami - jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy