skład / składniki
gotowanie krok po kroku
brokuły są kochane przez wielu, ponieważ są zdrowym warzywem i pysznym jedzeniem. Brokuły zawierają morze witaminy. Znam kilka przepisów kulinarnych na jej przygotowanie, ponieważ bardziej lubię zwykłą kapustę. Ale kiedy gotuję brokuły z grzybami, wszyscy zapominają o owsiance i makaronie. Więc do roboty?
dzisiaj będą brokuły z grzybami i aromatycznym imbirem. Najpierw gotuj brokuły do miękkości. I robimy to w osolonej wodzie. Następnie, po wyjęciu brokułów, pozwól wodzie spłynąć.
teraz przygotujmy grzyby. Umyjemy je, pokroimy w paski. Podgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny i usmaż grzyby.
zdejmij skórkę z korzenia imbiru. I pokrój imbir na cienkie plasterki. Nawiasem mówiąc, pachnie pysznie! Więc wyślij posiekany imbir na patelnię, usmaż go z grzybami. Nie zapomnij soli i pieprzu!
przenieś brokuły do dużego naczynia. Wyjmij smażone grzyby z imbirem z patelni i przenieś je do brokułów w naczyniu. Na wierzch polać olejem sezamowym i posypać sezamem, wcześniej usmażonym. Nawiasem mówiąc, sezam smaży się na suchej patelni, czyli bez oleju roślinnego, przez około cztery minuty. Nasze danie - brokuły z imbirem i grzybami - jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g