skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tradycyjny przepis kulinarny bawarskiego pierwszego dania o nazwie"Biała zupa". To świetna, pyszna, aromatyczna zupa kuchni niemieckiej, która z pewnością doda przyjemnej różnorodności do Twojego codziennego menu. Jego charakterystyczną cechą jest to, że możesz wziąć dowolny kurczak: piersi i nogi.
napełnij mięso kurczaka pokrojone na porcje zimną wodą, podpal i gotuj, aż mięso będzie całkowicie ugotowane. Solić. Wyjmujemy mięso, schładzamy i kroimy na małe kawałki. Ostrożnie filtruj bulion, wprowadzaj do niego stopiony ser (odpowiedni jest zarówno "Bursztyn", jak i "wesoły mleczarz"), dobrze wymieszaj i zagotuj na małym ogniu. Na grubej tarce wcieramy obrane surowe ziemniaki, a także pieczarki. Włóż je do bulionu serowego i gotuj przez około sześć minut, mieszając. Następnie dodaj mięso z kurczaka, zmieloną gałkę muszkatołową i sól do smaku. Trzymaj w ogniu przez kolejne 4-5 minut. Kiedy takie jedzenie wlewa się do talerzy, na wierzch obficie posypuje się czarnym pieprzem (lepiej go zmielić).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g