skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc najpierw obierz cukinię i zmiel je w blenderze wraz z jajkami na papkowatą masę. Teraz wlej ciepły kefir, olej, żywność, sodę gaszoną octem do tej mieszanki i dokładnie wymieszaj całą tę masę trzepaczką.
Krok 3:
Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę do naszej masy i ponownie wszystko dobrze mieszamy. Teraz odstawiamy powstałe ciasto na 5-7 minut, a następnie pieczemy z niego cienkie ciasta jak zwykłe naleśniki. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, przygotuj krem.
Krok 4:
Aby to zrobić, zetrzyj stopione sery i jajka na drobnej tarce. Następnie drobno posiekaj czosnek, dodaj go do masy wraz z majonezem. Dokładnie wymieszaj całą tę masę i posmaruj nią każdy naleśnik, układając je jeden na drugim. Posmaruj najwyższy naleśnik i boki ciasta masłem.
Krok 5:
Następnie boki naszego ciasta posypujemy gotowanymi białkami startymi na drobnej tarce, a wierzch startymi gotowanymi żółtkami. Ciasto jest gotowe.
Krok 6:
Podajemy go do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g