ciasto z cukinii na kefirze z roztopionym serem

niesamowita fantazja o tematyce ciasta! Pyszne! W moim życiu gotowałem ogromną liczbę ciast: od słodkich po wątrobowe. Ale czy słyszałeś kiedyś o jedzeniu takim jak ciasto z cukinii? I nie tak dawno temu nie tylko próbowałem tego dania, ale także je gotowałem. Jeśli masz ochotę spróbować ugotować to ciasto, postępuj zgodnie z instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 53 % 16 g
węglowodany 30 % 9 g
183 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc najpierw obierz cukinię i zmiel je w blenderze wraz z jajkami na papkowatą masę. Teraz wlej ciepły kefir, olej, żywność, sodę gaszoną octem do tej mieszanki i dokładnie wymieszaj całą tę masę trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę do naszej masy i ponownie wszystko dobrze mieszamy. Teraz odstawiamy powstałe ciasto na 5-7 minut, a następnie pieczemy z niego cienkie ciasta jak zwykłe naleśniki. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, przygotuj krem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby to zrobić, zetrzyj stopione sery i jajka na drobnej tarce. Następnie drobno posiekaj czosnek, dodaj go do masy wraz z majonezem. Dokładnie wymieszaj całą tę masę i posmaruj nią każdy naleśnik, układając je jeden na drugim. Posmaruj najwyższy naleśnik i boki ciasta masłem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie boki naszego ciasta posypujemy gotowanymi białkami startymi na drobnej tarce, a wierzch startymi gotowanymi żółtkami. Ciasto jest gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podajemy go do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy