krem do ciasta miodowego
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Na początek pół szklanki mleka należy ubić mąką, następnie dodać 2 jajka, ubić.
Krok 3:
Gotuj na małym ogniu, stopniowo dodając pozostałe mleko i ciągle mieszając. Gdy tylko krem zacznie gęstnieć, zdejmij z ognia i ostudź powstałą masę.
Krok 4:
Następnie ubij zmiękczone masło z cukrem i dodaj do kremowej masy.
Krok 5:
Wymieszaj wszystko. Krem jest gotowy, możesz posmarować nim ciasto.
Krok 6:
W ten sposób dostaliśmy krem do ciasta miodowego. Krem może być stosowany nie tylko do ciast, ale także do innych potraw, aby nadać nowe efekty smakowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g