krem do ciasta miodowego

niezbędny przepis! Zawsze powinieneś mieć go pod ręką! W dzisiejszych czasach trudno jest znaleźć ciasto bez nadzienia. To nieodłączna część smakowa. Nada ciastu nową gamę właściwości smakowych. W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem kulinarnym na przygotowanie kremu na ciasto miodowe. Przeanalizujemy tylko jeden z wielu sposobów. W końcu ich liczba jest ogromna, wszystkie są wyjątkowe! Zacznijmy przygotowywać krem zgodnie z jednym z przepisów kulinarnych.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 42 % 25 g
węglowodany 53 % 31 g
358 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek pół szklanki mleka należy ubić mąką, następnie dodać 2 jajka, ubić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj na małym ogniu, stopniowo dodając pozostałe mleko i ciągle mieszając. Gdy tylko krem zacznie gęstnieć, zdejmij z ognia i ostudź powstałą masę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ubij zmiękczone masło z cukrem i dodaj do kremowej masy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystko. Krem jest gotowy, możesz posmarować nim ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W ten sposób dostaliśmy krem do ciasta miodowego. Krem może być stosowany nie tylko do ciast, ale także do innych potraw, aby nadać nowe efekty smakowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy