ucho sterlada z rybą rzeczną

Prawdziwa obfita zupa! Wszystko jest tylko najbardziej naturalne i przydatne!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 4 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 14 % 1 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 35 min
Ach, jak miło jest poczuć w domu kawałek letniego wypoczynku przy ognisku, nad brzegiem rzeki.... Do tego wcale nie trzeba rozpalać ognia w domu i rozstawiać namiotu. Wystarczy przygotować rybackie danie kulinarne. W tym przypadku będzie to ucho sterlada. To jedzenie zapewni przyjemność gastronomiczną Tobie i Twoim bliskim i przypomni Ci o przyjemnych chwilach spędzonych na łonie natury.
oczyść i wypatrosz rybę rzeczną. Dokładnie umyj i umieść w rondlu z korzeniami, zalej zimną wodą i gotuj. Po godzinie wlej powstały bulion przez durszlak do innego rondla.
Usuń sterlet z łusek i wnętrzności, spłucz, usuń szlam z powierzchni nożem i osusz ręcznikiem. Pokrój i po zanurzeniu w przygotowanym bulionie umieść na intensywnym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz płomień, gotuj do miękkości. Pozostaw na pięć minut. Wyjmij rybę i po złożeniu rozgrzanej miski udekoruj plasterkami cytryny. Wlać bulion i posypać ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sterlet świeży - 122   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy