ucho sterlada z rybą rzeczną
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
Ach, jak miło jest poczuć w domu kawałek letniego wypoczynku przy ognisku, nad brzegiem rzeki.... Do tego wcale nie trzeba rozpalać ognia w domu i rozstawiać namiotu. Wystarczy przygotować rybackie danie kulinarne. W tym przypadku będzie to ucho sterlada. To jedzenie zapewni przyjemność gastronomiczną Tobie i Twoim bliskim i przypomni Ci o przyjemnych chwilach spędzonych na łonie natury.
oczyść i wypatrosz rybę rzeczną. Dokładnie umyj i umieść w rondlu z korzeniami, zalej zimną wodą i gotuj. Po godzinie wlej powstały bulion przez durszlak do innego rondla.
Usuń sterlet z łusek i wnętrzności, spłucz, usuń szlam z powierzchni nożem i osusz ręcznikiem. Pokrój i po zanurzeniu w przygotowanym bulionie umieść na intensywnym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz płomień, gotuj do miękkości. Pozostaw na pięć minut. Wyjmij rybę i po złożeniu rozgrzanej miski udekoruj plasterkami cytryny. Wlać bulion i posypać ziołami.
oczyść i wypatrosz rybę rzeczną. Dokładnie umyj i umieść w rondlu z korzeniami, zalej zimną wodą i gotuj. Po godzinie wlej powstały bulion przez durszlak do innego rondla.
Usuń sterlet z łusek i wnętrzności, spłucz, usuń szlam z powierzchni nożem i osusz ręcznikiem. Pokrój i po zanurzeniu w przygotowanym bulionie umieść na intensywnym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz płomień, gotuj do miękkości. Pozostaw na pięć minut. Wyjmij rybę i po złożeniu rozgrzanej miski udekoruj plasterkami cytryny. Wlać bulion i posypać ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sterlet świeży - 122 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g