Sałatka kalafiorowa na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
aby to zrobić, rozbieramy kalafior na kwiatostany i dokładnie spłukujemy. Następnie myjemy marchewki i kroimy w kółka. Teraz bierzemy paprykę, wycinamy z niej nasiona i kroimy w kwadraty. Następnie oczyść cebulę z łuski. Teraz na dnie umytych słoików kładziemy marchewkę, cebulę, pieprz i przyprawy. Teraz bardzo mocno wypełniamy słoiki do góry kwiatostanami. Robimy marynatę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie napełnij słoiki wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i odstaw na 2-3 minuty.
następnie spuść wodę ze słoików i natychmiast wlej wrzącą marynatę. Następnie wlej kroplę esencji octu & nbsp; i zwiń słoiki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g