Sałatka kalafiorowa na zimę

lubisz robić puste miejsca? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Przepisz! Co roku robię puste miejsca na zimę. Zamykam tradycyjne dżemy, pomidory, ogórki, ponadto co roku używam nowego kulinarnego przepisu na sałatkę na zimę. W tym roku była to sałatka kalafiorowa na zimę. Mówię ci o przepisie na to jedzenie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
27 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D

aby to zrobić, rozbieramy kalafior na kwiatostany i dokładnie spłukujemy. Następnie myjemy marchewki i kroimy w kółka. Teraz bierzemy paprykę, wycinamy z niej nasiona i kroimy w kwadraty. Następnie oczyść cebulę z łuski. Teraz na dnie umytych słoików kładziemy marchewkę, cebulę, pieprz i przyprawy. Teraz bardzo mocno wypełniamy słoiki do góry kwiatostanami. Robimy marynatę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie napełnij słoiki wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i odstaw na 2-3 minuty.
następnie spuść wodę ze słoików i natychmiast wlej wrzącą marynatę. Następnie wlej kroplę esencji octu & nbsp; i zwiń słoiki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy