Sałatka czerwona papryka z paluszkami krabowymi i serem

sałatka nadaje się na lekki obiad, a także na każdy dzień!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 63 % 24 g
węglowodany 8 % 3 g
265 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

wystarczy wypowiedzieć te słowa-czerwona słodka papryka, jak każdy pamięta lato-gorąca i obfita na wszelkiego rodzaju warzywa. Ale w zimnych czasach zawsze jest ich potrzeba. Istnieje przepis kulinarny, który pocieszy większość gospodyń domowych, które lubią rozpieszczać swoją rodzinę. Ugotujesz go bardzo szybko. To jedzenie spodoba się wszystkim!

aby przygotować nasze danie-sałatkę z czerwonej papryki, potrzebujemy oczywiście głównego bohatera tego dania-bułgarskiej czerwonej papryki. A teraz dołączymy do niego coś smacznego i satysfakcjonującego.

więc pokrój pieprz. Jak ciąć? Według własnego uznania. Możesz drobno. I możesz z plasterkami-kto lubi. Dodaj do niego słoik fasoli w puszkach. Może to być czerwona fasola-pasująca do koloru naszego przystojniaka. Ustawiamy i szynki. Jak już mówiłam. Zamiast tego możesz umieścić mięso, paluszki krabowe i wszystko, czego dusza zapragnie. Wymieszaj to wszystko i dodaj starty czosnek i drobno posiekane zielone warzywa. Doprawiamy kwaśną śmietaną i prosimy o litość do stołu!

och i wyszło pyszne! Nawiasem mówiąc, na tej podstawie możesz położyć coś innego-w lodówce zawsze znajdzie się "dodatkowy" produkt. Pomidor, a marynowany ogórek wciąż tu zabrzmi!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g

Podobne przepisy