Sałatka z przepiórki

Urocza oryginalna sałatka z pikantnym sosem!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 43 % 15 g
węglowodany 40 % 14 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

to nie jest sałatka, ale dzieło sztuki. Nie jedzenie, ale obraz. W domu rzadko jest to, kto robi - bardzo złożony przepis kulinarny. A raczej nie tyle skomplikowane, co czasochłonne.
gotuj pierś z kurczaka i pokrój ją w cienkie paski. W ten sam sposób kroimy paprykę i cebulę. Robienie frytek. Możesz oczywiście kupić mrożone, ale podczas smażenia staje się miękkie i rozpada się. Dlatego lepiej zrobić to sam. Ziemniaki kroimy w paski i smażymy w małych porcjach w głębokim tłuszczu. Niech ostygnie, a my zajmiemy się sosem. Sos w tym naczyniu jest również własny - charakterystyczny. W równych porcjach wymieszaj majonez i sos sojowy, drobno posiekaj liście tarhuna i napełnij mieszanką. Dodaj paprykę i kwas cytrynowy. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj.
dopraw kurczaka i warzywa sosem. Na talerzu stelujemy kilka liści sałaty i układamy na nim całą naszą słomę w kształcie ptasiego gniazda. Szef kuchni w restauracji może to zrobić bardzo pięknie. Tak, że będzie się wydawać, że frytki są ze sobą splecione. Ale jeśli nie mamy tak zręcznych rąk, będzie imitacja. Najważniejsze, że smak się z tego nie zmieni. na środku kładziemy kilka gotowanych i obranych jaj przepiórczych. Ugotuj całe pieczarki i udekoruj je sałatką, a także oliwkami i oliwkami bez pestek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarhun - 40   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy