skład / składniki
gotowanie krok po kroku
to nie jest sałatka, ale dzieło sztuki. Nie jedzenie, ale obraz. W domu rzadko jest to, kto robi - bardzo złożony przepis kulinarny. A raczej nie tyle skomplikowane, co czasochłonne.
gotuj pierś z kurczaka i pokrój ją w cienkie paski. W ten sam sposób kroimy paprykę i cebulę. Robienie frytek. Możesz oczywiście kupić mrożone, ale podczas smażenia staje się miękkie i rozpada się. Dlatego lepiej zrobić to sam. Ziemniaki kroimy w paski i smażymy w małych porcjach w głębokim tłuszczu. Niech ostygnie, a my zajmiemy się sosem. Sos w tym naczyniu jest również własny - charakterystyczny. W równych porcjach wymieszaj majonez i sos sojowy, drobno posiekaj liście tarhuna i napełnij mieszanką. Dodaj paprykę i kwas cytrynowy. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj.
dopraw kurczaka i warzywa sosem. Na talerzu stelujemy kilka liści sałaty i układamy na nim całą naszą słomę w kształcie ptasiego gniazda. Szef kuchni w restauracji może to zrobić bardzo pięknie. Tak, że będzie się wydawać, że frytki są ze sobą splecione. Ale jeśli nie mamy tak zręcznych rąk, będzie imitacja. Najważniejsze, że smak się z tego nie zmieni. na środku kładziemy kilka gotowanych i obranych jaj przepiórczych. Ugotuj całe pieczarki i udekoruj je sałatką, a także oliwkami i oliwkami bez pestek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarhun - 40 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g