dżem mandarynkowy ze skórką

na pewno nie próbowałeś tego! To nie do pochwały!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 47 g
190 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 4 D 8 h 15 min
chcę polecić ci bardzo zdrowy i bogaty w witaminy przepis kulinarny - to dżem mandarynkowy. Jedzenie jest bardzo łatwe do przygotowania, ma piękny wygląd i boski smak. I wyobraź sobie, jak cię zachwyci i ogrzeje w chłodne zimowe wieczory.
Zacznijmy więc: na początek dobrze myjemy mandarynki, a następnie napełniamy je zimną wodą i pozostawiamy na całą noc, aby gorycz zniknęła.
następnie nakłuwamy mandarynki widelcem, w razie potrzeby można włożyć kilka goździków do otworów dla smaku.
wymieszaj wodę z cukrem i przygotuj syrop. Kilka minut przed gotowaniem w razie potrzeby wlej sok z jednej cytryny. Napełnij mandarynki syropem i pozostaw do zaparzenia na noc.
następnie podpalamy mandarynki w syropie i gotujemy przez 20 minut. Następnie na przykład wieczorem ponownie gotujemy nasz dżem. I tak powtarzamy około 4 dni. Gotowość dżemu mandarynkowego zależy od koloru mandarynki, powinny lekko ciemnieć, a syrop zgęstnieje.
jedz dla zdrowia! Dżem okazuje się niezwykły.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy