skład / składniki
gotowanie krok po kroku
groszek na bozbash należy wcześniej namoczyć w wodzie, aby zmiękł. Należy to zrobić co najmniej 10-12 godzin przed rozpoczęciem gotowania.
opłucz jagnięcinę i pokrój ją na kawałki. Kawałki mięsa wkładamy do rondla i gotujemy przez półtorej godziny.
następnie wyjmujemy mięso z bulionu i wkładamy groszek do bulionu i gotujemy.
W międzyczasie umieść jagnięcinę na patelni ze stopionym masłem, dodaj posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy i usmaż je mieszając. Smażyć sól i pieprz. Następnie wlej zawartość patelni do bulionu i kontynuuj gotowanie.
około 10 minut przed gotowaniem dodaj pokrojone ziemniaki, jabłka i suszone śliwki do garnka. Jabłka należy również pokroić w plasterki i usunąć sierść.
kiedy bozbash jest prawie gotowy, musisz dodać do niego trochę octu winnego.
wszystko, teraz możesz podać bozbash na stole. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g