skład / składniki
metoda gotowania
bardzo lubię robić przygotowania na zimę, ponieważ w mroźne zimowe wieczory czasami tak bardzo chcę skosztować jedzenia niezwykłego w tym sezonie. Ale wraz ze smakiem warzyw i owoców chcę zachować więcej witamin z owoców, starannie pielęgnowanych latem, dlatego od kilku lat gotuję sałatkę z kapusty na zimę zgodnie z przepisem kulinarnym mojej babci. A teraz podzielę się z wami sekretami przygotowania tego przedmiotu.
na początek umyj wszystkie warzywa i obierz je. Paprykę i marchewkę kroimy w paski , cebulę w cienkie półpierścienie lub pierścienie (jeśli są małe), jabłka w małe plasterki, a kapustę siekamy w cienkie paski. Teraz wszystkie warzywa wkładamy do rondla i delikatnie mieszamy. Teraz bierzemy półlitrowe słoiki, myjemy je i sterylizujemy.
kiedy wykonaliśmy te procedury, kładziemy na dnie każdego słoika: 1-2 liście laurowe, 4-6 groszków czarnego pieprzu, 1-2 średnie pomidory, pokrojone na 8-10 części. Na wierzchu mocno ułóż mieszankę warzywną. Zamykamy słoiki pokrywkami i sterylizujemy przez 30-35 minut. Następnie zwijamy je. Obracamy puszki do góry nogami, owijamy kocem i pozostawiamy do ostygnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g