Sałatka Coleslaw z papryką na zimę

miłośnicy zimowych preparatów nie będą zmęczeni próbowaniem nowych przepisów!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
32 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D

bardzo lubię robić przygotowania na zimę, ponieważ w mroźne zimowe wieczory czasami tak bardzo chcę skosztować jedzenia niezwykłego w tym sezonie. Ale wraz ze smakiem warzyw i owoców chcę zachować więcej witamin z owoców, starannie pielęgnowanych latem, dlatego od kilku lat gotuję sałatkę z kapusty na zimę zgodnie z przepisem kulinarnym mojej babci. A teraz podzielę się z wami sekretami przygotowania tego przedmiotu.

na początek umyj wszystkie warzywa i obierz je. Paprykę i marchewkę kroimy w paski , cebulę w cienkie półpierścienie lub pierścienie (jeśli są małe), jabłka w małe plasterki, a kapustę siekamy w cienkie paski. Teraz wszystkie warzywa wkładamy do rondla i delikatnie mieszamy. Teraz bierzemy półlitrowe słoiki, myjemy je i sterylizujemy.

kiedy wykonaliśmy te procedury, kładziemy na dnie każdego słoika: 1-2 liście laurowe, 4-6 groszków czarnego pieprzu, 1-2 średnie pomidory, pokrojone na 8-10 części. Na wierzchu mocno ułóż mieszankę warzywną. Zamykamy słoiki pokrywkami i sterylizujemy przez 30-35 minut. Następnie zwijamy je. Obracamy puszki do góry nogami, owijamy kocem i pozostawiamy do ostygnięcia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy