koreańska zupa z klopsikami rybnymi

Oryginalna zupa podbije Cię swoim smakiem!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 14 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 11 % 2 g
81 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

zupa z klopsikami-MMM, pyszne! Zwłaszcza jeśli ten posiłek jest zrobiony z podwójnego mięsa mielonego-wieprzowiny i wołowiny. Ale żeby klopsiki były z ryb? To coś nowego! Spróbujmy gotować według tego przepisu kulinarnego skomponowanego przez koreańskich smakoszy! Zarówno dom, jak i goście, którzy spojrzeli na zapach klopsików, będą zadowoleni!
więc uwaga, smaczna i szybka zupa z klopsikami z miąższu mintaja (menthavandyakkuk)!
zanim przejdziemy do samych klopsików, oczyścimy rybę ze skóry i kości. Oddzielając oczywiście filet z mintaja. Następnie ugotuj wspaniały pachnący bulion. Z czego myślisz? Zgadza się, z tej samej skóry, kości i głowy. Po posoleniu go według własnych upodobań wrzuć do niego sos sojowy-również według własnego gustu. Słyszysz, jaki zapach rozprzestrzenił się po mieszkaniu?!
uruchom maszynę do mięsa lub kombajn i przepuść przez nią miąższ mintaja. Jakie mięso mielone bez cebuli? Tym razem potrzebujemy zielonej cebuli. Posiekaj połowę jego porcji – a drugą część po prostu zmiażdż (możesz widelcem, możesz łyżką). Rozcieńczyć jedno jajko w wodzie. A w drugim jajku oddziel żółtko od białka. Zmiażdż czosnek w szczypiorku.
następnie, podobnie jak w przypadku mięsa mielonego, wymieszaj wszystkie nasze składniki - miąższ mintaja, białko jajka oraz zmiażdżoną cebulę i czosnek. Wskazane jest posolenie całej tej masy (w przepisie tego nie ma,ale niektórzy smakosze próbowali mielonego mięsa na klopsiki).
po zrolowaniu kulek mielonych, czyli klopsików, najpierw zwiń je w mąkę pszenną. Nigdy tego nie robiłeś? Tak, ale oto kolejny szczegół - teraz zanurz każdy klopsik w jajku rozcieńczonym wodą i włóż kulki do bulionu.
gdy klopsiki wypłyną na powierzchnię, wlej zupę i posiekaną cebulę. Nie pozwól zupie ostygnąć, wlej ją na talerze.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy