zupa z puree z selera z twardym serem i kwaśną śmietaną

bardzo łatwa do zrobienia zupa pochodząca z Holandii! Spróbuj zrobić zupę selerową tak, jak robią to szefowie kuchni holenderskiej. Jest to bardzo łatwy do przygotowania przepis kulinarny. I takie jedzenie jest odpowiednie dla każdego, kto chce zjeść smaczny posiłek, ale nie chce przytyć dodatkowych kilogramów. Prawdziwi kucharze Holandii dużo o tym wiedzą.
ZinaidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 4 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 23 % 3 g
85 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Seler trzy na tarce.Pokrój cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na oleju.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozcieńczyć częścią bulionu.Dusić około 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj śmietanę z żółtkiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozcieńczyć śmietanę bulionem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mieszankę z cebulą i selerem.Dodaj przyprawy i sok z cytryny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

najpierw umyj korzeń selera i obierz cebulę. Następnie zetrzyj seler na grubej tarce i posiekaj cebulę, włóż wszystko na patelnię i smaż trochę na oleju. Następnie dodaj mąkę, dobrze wymieszaj i rozcieńczyć tę masę częścią bulionu mięsnego. 10 minut ugasić i usunąć z ognia. Następnie wymieszaj śmietanę i surowe żółtko, a następnie rozcieńcz pozostałym bulionem (powinien być zimny). Tutaj złóż mieszankę selera i cebuli z mąką i bulionem, który jest już gotowy i pokrusz ser na wierzchu, dodaj sól i sok z cytryny. Przepis jest podawany w oparciu o jedną porcję, więc nadal jest bardzo przydatny jako smaczne i zdrowe danie w pośpiechu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal / 100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal / 100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy