pierogi na mleku z marchewką
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka cukrem, solą, wlej mleko z wodą, olej roślinny.
dodaj przesianą mąkę.
połóż ciasto na stole i dobrze ugniataj.
podziel na dwie części i zwiń w dwie kiełbaski.
pokrój kiełbaski na małe kawałki.
i ugotuj je w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pierogi należy gotować przez pięć minut.
smażenie: posiekaj cebulę, drobno zetrzyj marchewki. Smażyć warzywa w oleju roślinnym.
połóż gnocchi na talerzu, na wierzchu łyżką opiekania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g