skład / składniki
metoda gotowania
do tego przepisu potrzebujesz wieprzowiny jak do steków, bez folii, tłuszczu i kości.
1. Rozmrozić mięso, jeśli jest zamrożone, dobrze spłukać.
wieprzowinę należy pokroić na cienkie kawałki i ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Jeśli chcesz, aby cały sok z mięsa trafił na ziemniaki, umieść go na niezbyt rozgrzanej patelni i smaż na małym ogniu. Jeśli chcesz, aby więcej soku pozostało w mięsie i było bardziej soczyste, rozłóż je na dobrze rozgrzanej patelni, aby natychmiast uformować złotą skórkę z obu stron, a następnie zmniejsz ogień. Wtedy więcej soku pozostanie w mięsie.
2. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski. Będzie wyglądać bardzo apetycznie.
3. Gdy wieprzowina jest trochę usmażona i prawie gotowa, możesz dodać ziemniaki do mięsa, zwiększyć ogień i smażyć trochę, aby ziemniaki miały złotą skórkę. Następnie możesz zmniejszyć ciepło, posolić, dodać chmiel-suneli i umieścić pod pokrywą na wolnym ogniu.
4. W międzyczasie obierz cebulę i drobno posiekaj. Wrzuć ziemniaki i dodaj cebulę na patelnię na ziemniaki, ale nie mieszaj, aby się nie przypaliły, zanim ziemniaki się ugotują. Cebula doda słodkawego smaku temu daniu.
5. Gotuj przez kolejne 5 minut. Następnie wrzuć wieprzowinę, ziemniaki i cebulę. Jeśli jest zbyt sucho, dodaj trochę więcej oleju roślinnego.
6. Po kolejnych 5-10 minutach sprawdź mięso i ziemniaki pod kątem gotowości. Jeśli są gotowe, nasze danie można ułożyć na talerzach, udekorować posiekanymi ziołami na wierzchu.
podczas gotowania wieprzowiny z ziemniakami możesz zbudować lekką, soczystą sałatkę z pomidorów, ogórków i innych warzyw i podać ją do naszego Dania. Będzie po prostu cudownie!
w tym przepisie możesz użyć innego mięsa, takiego jak kurczak, indyk, królik. Możesz ogólnie zastąpić grzyby, tylko grzyby są dodawane na końcu, ponieważ gotują się bardzo szybko.
można również dodać do ziemniaków cukinię i paprykę sałatkową, aby uczynić to danie bardziej interesującym i aromatycznym.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g