skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy bakłażany, odcinamy końcówki z obu stron, kroimy warzywa w duże kostki.
2. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż do niego bakłażany, smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Bakłażan powinien przyzwoicie zmniejszyć rozmiar, a uwolniony sok odparuje.
3. Podczas smażenia bakłażana obieramy cebulę, kroimy w małe kostki, wkładamy na patelnię, kontynuujemy smażenie.
4. Umyj paprykę, usuń nasiona i przegrody, odetnij łodygę. Grubo posiekaj paprykę, proporcjonalnie do bakłażana, wyślij na patelnię. Smaż warzywa przez około 15-20 minut bez przykrycia.
5. Na koniec , przez 5 minut, posolić naczynie i pieprz do smaku.
6. Koperek umyć, osuszyć, posiekać nożem, dodać do sałatki tuż przed podaniem.
podawaj na ciepło.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g