skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy bakłażany, kroimy wzdłuż talerzy, układamy na tacy lub w misce, solimy i pozostawiamy na 20-30 minut, aby gorycz zniknęła, a następnie myjemy pod bieżącą wodą, suszymy.
2. Smażyć talerze bakłażana na oleju roślinnym przez 2-3 minuty, a następnie położyć go na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.
3. Umyj pomidory, pokrój w plasterki, pokrój każdy kawałek na pół. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, trzy sery na drobnej tarce.
4. Rozłóż majonez w misce, dodaj ser i czosnek, wymieszaj. Sos nie może być solony, sam majonez jest już słony, ser też.
5. Posmaruj każdy talerz bakłażana sosem i połóż plasterek pomidora na wierzchu, zwiń go na podobieństwo bułki, wyślij przekąskę do lodówki na półtorej godziny.
podawaj na stole na zimno, w razie potrzeby możesz ozdobić zielenią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g